Gå till innehåll

Kinectspel

Kinect är en kontroll som är speciellt utvecklad till Xbox One och Xbox 360. Den har både en mikrofon och en kamera, vilket gör det möjligt för dig som spelar att styra utgången genom att röra din kropp eller prata med spelet. Denna började säljas i Europa år 2010. Idag finns det en rad olika spel som du kan spela med kontrollen, vilka är uppdelade i olika kategorier. När du köper en Kinect får du till exempel med ett spel som heter Kinect Adventures. Detta är en blandning av fem stycken spel som passar för hela familjen. Ett spel som ingår är Rally Ball.

Dansspel

Någonting som är väldigt populärt till Kinect är dansspel där du ska följa ett rörelsemönster på skärmen och alltså utföra olika danssteg. Ett av dessa är Dance Central som lanserades redan 2010. Spelet har även fått två stycken uppföljare som går under namnen Dance Central 2 och 3. Du kan välja om du vill spela själv eller tillsammans med flera kompisar. Det finns även ett spel som heter Just Dance som fungerar på liknande sätt. Detta består av en rad kända låtar som till exempel U Can't Touch This av MC Hammer. Spelet fungerar bra som träning då du rör på dig samtidigt.

Sportspel

En annan populär kategori av spel till Kinect är sportspel av olika slag. Ett av de mest kända är Kinect Sports där du har en rad olika sporter att välja på. Du kan till exempel spela fotboll, volleyboll, boxning, friidrott och bordtennis. Även detta är väldigt bra eftersom du kombinerar spel med fysisk aktivitet. Här kan du också välja om du vill spela själv eller om du vill utmana någon av dina vänner. Spelet lanserades under 2010 och fick väldigt bra kritik i många speltidningar. Till exempel gav Xbox officiella tidning i Storbritannien spelet ett betyg på hela 9/10.